de eerste fabriek
In 1920 werd de eerste fabriek geopend in Breda. Tien jaar later ging de tweede vestiging open in Essen (België). Leuk weetje: de naam Lonka is afgeleid van London Caramel Works.
Een nieuwe vestiging
In 1930 werd de tweede vestiging geopend in Essen. Op 30 oktober 1930 wordt officieel de London Caramel and Toffee Works Limited (Lonca) NV opgericht. Na een aantal jaren verandert de geregistreerde naam ‘Lonca’ in ‘Lonka’ omdat de Franstalige Belgen de 'c' uitspraken als een 's' in plaats van een 'k'.
Sluiting Breda
In 1965 werd de vestiging in Breda gesloten en ging de productie volledig over naar Essen in België. In die jaren werd daar voornamelijk caramel, toffee en hard suikerwerk geproduceerd.
Opening fabriek Roosendaal
In 1997 werd Lonka overgenomen door de familie De Bock. In 2002 werd de nieuw gebouwde fabriek in Roosendaal in gebruik genomen, dat in 2008 verder is uitgebreid tot een totale oppervlakte van maar liefst 10.000 m2. Hiermee werd de productiecapaciteit flink vergroot.
Overname cloetta
In de periode daarna werden de bedrijven Marandi (bekend van Soft Nougat producten) en Donkers (bekend van o.a. Sinas Snippers en Rumbonen) overgenomen. In 2015 werd Lonka overgenomen door Cloetta, een wereldspeler in de zoetwarenbranche en genoteerd aan de Stockholm Stock Exchange.
Lonka collectables
Wij [Cloetta AB en derden] maken gebruik van cookies op deze website. De cookies worden gebruikt voor het optimaliseren van de gebruikerservaring en het verstrekken van relevante advertenties. Wanneer je verder gebruik maakt van deze website, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Raadpleeg onze cookie informatie als je meer informatie wilt over hoe wij cookies gebruiken en hoe je deze kunt blokkeren of verwijderen. Het blokkeren van cookies kan je gebruikerservaring negatief beïnvloeden.AkkoordNeeLees meer