de eerste fabriek In 1920 werd de eerste fabriek geopend in Breda. Tien jaar later ging de tweede vestiging open in Essen (België). Leuk weetje: de naam Lonka is afgeleid van London Caramel Works.

Slide Een nieuwe vestiging In 1930 werd de tweede vestiging geopend in Essen. Op 30 oktober 1930 wordt officieel de London Caramel and Toffee Works Limited (Lonca) NV opgericht. Na een aantal jaren verandert de geregistreerde naam ‘Lonca’ in ‘Lonka’ omdat de Franstalige Belgen de 'c' uitspraken als een 's' in plaats van een 'k'.

Slide Sluiting Breda In 1965 werd de vestiging in Breda gesloten en ging de productie volledig over naar Essen in België. In die jaren werd daar voornamelijk caramel, toffee en hard suikerwerk geproduceerd.

Slide Opening fabriek Roosendaal In 1997 werd Lonka overgenomen door de familie De Bock. In 2002 werd de nieuw gebouwde fabriek in Roosendaal in gebruik genomen, dat in 2008 verder is uitgebreid tot een totale oppervlakte van maar liefst 10.000 m2. Hiermee werd de productiecapaciteit flink vergroot.

Slide Overname cloetta In de periode daarna werden de bedrijven Marandi (bekend van Soft Nougat producten) en Donkers (bekend van o.a. Sinas Snippers en Rumbonen) overgenomen. In 2015 werd Lonka overgenomen door Cloetta, een wereldspeler in de zoetwarenbranche en genoteerd aan de Stockholm Stock Exchange.

Lonka collectables